/Users/josepmariafontseresidera/Downloads/google612d75ea89f49b80.html Entrada | Talleres Islados
top of page
  • Foto del escritorMariona Fernández

Tot esperant Albert Camus


La sequera ens va adormir el pensament. Els camps, les bestioles, els animals, tots estàvem sumits en el desassossec que se'ns va calant quan no hi ha aigua. Per fi ha arribat, aquesta nit, esvalotada, infreqüent i boja. I just ara, arrabassada de nou, ens tira pedres a la nostra teulada.


Aquesta esperada pluja ens enxampa preparant els pròxims tallers de setembre i començant a aixecar una altra utopia per al 2023. Autores i autors responen que sí. Estem contents. La pluja es tempera, cedeix, per fi retorna aire a l'aire i colors a les fulles. Per ponent s'intueix el sol, tan acostumat a ser aquí.


Si us animeu a acabar l'estiu a Menorca, i fer-ho en els Talleres islados, us convidem a veure la informació del curs Albert Camus, el primer home: de l'absurd i la revolta a l'amor, que impartirà na FINA SALORD. https://www.talleresislados.com/josefina-salord-2022


Camus, Menorca, el Mediterrani


Si hi ha algú que representa l'esperit i sentir mediterrani en l'àmbit intel·lectual i literari, aquest és l'escriptor franc algerià Albert Camus. Un mediterrani pels quatre costats o, com el va qualificar Jean Daniel, «un mediterrani total».

Albert Camus viu, respira, imagina, somia, crea i es rebel·la en favor d'aquest Mediterrani heterogeni i ple de contradiccions, en el qual la reflexió i la passió es donen la mà i l'estètica i l'ètica es busquen per a crear un món millor.

Aquests vincles mediterranis no són sol producte de les seves vivències algerianes, sinó que enfonsen també les seves arrels en la figura de la seva àvia materna, Catherine Marie Cardona, una pagesa que va haver de buscar lluny del seu Sant Lluís natal un lloc on poder superar la fam i la pobresa. I va emigrar a Algèria. Allí naixeria la mare d'Albert Camus, que tanta influència va tenir sobre ell; va ser a ella, a qui va trucar immediatament (a Alger), després de rebre la notícia que li havien concedit el Premi Nobel.


Fragment extret del dossier de les Trobades & Premis Mediterrainis Albert Camus


DISCURS DE CAMUS a l'entrega del Nobel el 1957



bottom of page